Fransförlängning hemma

Hem / Fransförlängning hemma

Många går till en salong för att göra en fransförlängning, men det går faktiskt att göra fransförlängning hemma på sig själv. Det är inte så svårt som det verkar, oavsett om man vill ha volymfransar eller singelfransar så går det att göra på sig själv och hemma.

Fransförlängning hemma-kit

Det finns massvis med olika produkter att köpa för att göra fransförlängning hemma på sig själv. Det är enkelt, smidigt och man behöver inte vara utbildad för att klara av det. Men det gäller att ha tålamod och att vara stadig på handen då det är väldigt pilligt, tänk på att övning ger färdighet. Det är viktigt att köpa bra produkter så man inte skadar sina egna fransar.

Det finns fransar i olika längder, material, tjocklek och färger, beroende på vad för look man är ute efter med sin fransförlängning. Är det en mer neutralare och naturlig look man vill ha ska man välja singelfransar eftersom det inte blir lika dramatiskt. Är man däremot ute efter en mer intensivare och dramatisk look ska man välja volymfransar. Är man osäker på vad man ska välja första gången man provar att göra fransförlängning hemma rekommenderas singelfransar, för att vänja sig och känna av vad man gillar.

Här kan du köpa fransar till fransförlängning:

Fransförlängning på salong

När du gör en fransförlängning på salong kan du försäkra dig om att du får ett bra resultat. På Sveriges Skönhetscenter utför de ögonfransförlängning med syntetfransar. Varje öga får mellan 65 till 80 stycken fransar, noggrant separerade för lång hållbarhet och för att dina egna ögonfransar inte ska ta skada.

För att din fransförlängning ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du undviker kontakt med vatten under de 24 första timmarna, för att limmet ska kunna torka ordentligt. Använd endast milda och oljefria produkter när du rengör dina fransar. I takt med att dina egna fransar trillar av och växer ut, behöver du fylla på med en ny ögonfransförlängning. Resultatet går inte att jämföra med en fransförlängning hemma,

Ögonfransfärgning & Brynfärgning

Om du har väldigt ljusa ögonfransar bör du utföra en fransfärgning för att få bästa möjliga resultat. Hos Sveriges Skönhetscenter erbjuder de ögonfransfärgning samt brynfärgning som kan ge ditt ansikte ett lyft och framhäva ditt ansiktes unika former. Känn dig pigg och fräsch hela dagen med fylligare ögonbryn och längre ögonfransar som ramar in och öppnar upp själens fönster.

Fransförlängning vad är det?

Fransförlängning är en metod som ursprungligen kommer från Korea. Det blev populärt runt om i världen för cirka 10 år sedan. Att göra en ögonfransförlängning innebär att man fäster en eller flera fransar på sina naturliga fransar med hjälp av ett lim.

Göra egen fransförlängning hemma

När man gör en fransförlängning hemma på sig själv är det viktigt att man gör det på rätt sätt, stressa inte det kommer ta tid, speciellt de första gångerna.

 1. Rengör dina egna fransar, se till att rengöringen är fri från olja.
 2. Desinficera alla dina verktyg du ska använda, som pincett och sax.
 3. Häll ut lite lim på en bit aluminiumfolie.
 4. Tag fransen med din pincett och doppa den änden du ska fästa i limmet. Använd inte för mycket lim, då kan det bli klumpar.
 5. Börja applicera fransen i yttersta ögonvrån, fäst fransen på dina egna fransar så nära roten som möjligt. Upprepa tills du fyllt hela ögat.
 6. Använd saxen om du behöver klippa till längden på fransarna.
 7. Kamma sedan alla fransar med en ren spoolie-borste.
 8. Nu är du klar! Böj fransarna försiktigt för en mer intensiv look

5 viktiga produkter till fransförlängning

Dessa produkter är bra att ha hemma när du ska prova att göra egen fransförlängning hemma på dig själv.

Hur sköter man fransförlängning?

Det finns saker som är bra att tänka på inför en ögonfransförlängning, speciellt hur man sköter fransarna efter man gjort en ögonfransförlängning. Tänk på att rengöringen är väldigt viktig, använd oljefria produkter på ögonen.

 • Duscha eller blöt inte dina fransar de första 24 timmarna.
 • Borsta alltid dina fransar med en fransborste, morgon och kväll.
 • Man ska alltid använda oljefritt smink vid ögonen.
 • Använd inte fransbörjare på din fransförlängning.
 • Använd inte mascara.