Köpa vigselringar - Tips

Hem / Vigselringar

Börjar det bli dags för drömbröllopet och du är ute efter vigselringar för att föreviga din kärlek med din partner? Kanske behöver du tips på bra butiker som säljer det? Att köpa vigselringar kan för många vara en stressfylld process för man vill att det ska bli rätt för bägge parter. Läs våra tips om bland annat att välja vigselring och vad du ska tänka på när du ska välja vigselring och förlovningsring som passar ihop. Förhoppingsvis hittar du ringar som du kommer vilja ha resten av ditt liv som är en vacker symbol för kärleken.

Köpa vigselringar online

En förutfattad mening som många har är att det är omständigt att handla vigselringar online. Dock är det nu får tiden är det ett smidigt sätt att handla på och du får ett större utbud på ringar från fler varumärken online. Många butiker har dessutom väldigt generösa köpvillkor och returpolicys vilket gör att du smidigt kan lämna tillbaka ringar som inte passar i storlek eller stil. Du kan dessutom i lugn och ro sitta hemma och välja bland olika ringar och jämföra, och ha god betänketid innan du slutligen väljer ring.

Köpa vigselringar online – 4 tips

Det finns många butiker som du kan köpa vigselring hos, både i fysisk butik och online. Nedan kan du hitta några populära butiker som är uppskattade för sin expertis och smidiga villkor för att handla online.

Kronan Guld

Oavsett om du är ute efter en vigselring för dam eller man, kan du köpa vigselring hos Kronan Guld. De har stort utbud av vigselringar både i sin butik i Stockholm, men även online där du smidigt kan beställa fraktfritt och med 90 dagars returrätt.

De har olika modeller av ringar, både släta och alliansmodellen med stenar, samt i olika prisklasser för att det ska finnas något för alla. De har hög expertis att hjälpa till att välja ut ringar och känner du dig osäker kan du kontakta dem smidigt på hemsidan eller läsa deras vigelsringsguide.

Glamira

Glamira har många olika modeller av ringar och har kategoriserat in dessa i Classic, Simple, Twinset, Exclusive eller Vintage. Framförallt hittar du vigselringar i guld eller platina på deras hemsida. Du får 60 dagars returrätt och fri frakt.

Glamira är verksam i över 65 länder och är en välkänd kedja och satsar på att bli ett lyxvarumärke genom att bland annat satsa på vigselringar. Att de finns över hela världen gör att det känns som ett pålitligt varumärke som du smidigt kan handla hos.

Diamonds Factory

På denna hemsida kan du hitta ringar i olika ädelmetaller. Populärt är vitt guld, gult guld, roséguld och platina. På Diamonds Factory kan du anpassa din ring efter olika önskemål och det är smidigt att fylla i din beställning på hemsidan. Känner du dig osäker kan du boka in videomöte med en expert på företaget och ställa frågor.

De har ingen tredjepartsleverantör, vilket gör att priserna är pressade utan att det påverkar kvalitén. De erbjuder dessutom pengarna-tillbaka-garanti och en 30 dagars kostnadsfri och smidig storleksändring.

Nordic Spectra

Här kan du hitta ett brett utbud av ringar från många av de mest välkända varumärkena, exempelvis Efva Attling och Georg Jensen. Dessutom producerar Nordic Spectra sina egna ringar då de har egna guldsmeder som gör ett exklusivt utbud av ringar. På hemsidan kan du smidigt fylla i ett formulär för att få förslag på ringar som passar utifrån önskemål.

De har en butik i Nyköping men framförallt hittar du de flesta ringarna i deras onlineshop. De erbjuder 30 dagars öppet köp.

Att välja vigselring – 10 tips du vill veta

Det kan som sagt vara stor press att välja vigselring och att det ska bli rätt. Om du dessutom ska välja åt någon annan kan det vara svårt att veta vilken stil och modell som uppskattas hos den andre parten.


Nedan listas 10 tips på du kan tänka på när du ska välja vigselring.

1

Börja i god tid

Om det inte är brådskande att välja vigselring, är det att föredra att börja i god tid innan. Det är viktigt att du tar dig tiden att leta efter olika alternativ och tänka igenom beslutet gärna flera gånger innan du tar ett beslut. Bli inte lockad av att handla ring snabbt för att den är på ett bra pris just nu, risken är att du ångrar ditt val senare.

2

Tänk inte på trender

Det kan vara lockande att hoppa på trender även inom vigselringar, men att hålla sig till en stilren klassisk ring i ett material man trivs med är alltid att föredra. En ring ska hålla livet ut och det är viktigt att du känner dig stolt över din ring över tid och inte ångrar ett val för du valde att hoppa på en tillfällig trend.

3

Osäker? Boka in en expert!

Det kan vara lockande att be familj och vänner om tips, men ibland kan det vara skönt att ta experthjälp av någon som arbetar med det dagligen. I många smyckesbutiker finns det hjälp att få av personal. Numera är det även smidigt att online kontakta butiken och be om ett videomöte för att prata med någon. Dessutom finns det många pedagogiska guider online på hur du ska mäta storlek på ring, som exempelvis storleksguiden hos Kronan Guld.

4

Designa ringen själv eller köpa en färdig ring?

För många kan det vara svårt att veta om man vill köpa en ring som redan finns i ett utbud eller om man ska designa ringen själv. Det kan finnas några risker med att designa ringen själv, vilket är;

  • Det kan vara svårt att veta hur man vill ha ringen
  • Du behöver ha ett förtroende för den som ska designa ringen
  • Ökad risk för förlängda leveranstider
  • Ökad risk för något blir fel och det inte blev som man tänkt sig
5

Fundera över gravering

Även om du i nuläget kanske inte känner för att gravera in något fint meddelande eller en mening, bör du fundera på att lämna plats i ringen till att göra det om du skulle ångra dig.

6

Ringen ska kännas praktisk

Ordet praktisk kanske inte är det mest romantiska i sammanhanget att välja ring, men faktum är att det är värt att tänka igenom hur vardagen ser ut för dig och din partner innan du väljer ring. Det kan vara lockande att köpa en alliansring med hög fattning och många stenar, men om du arbetar med något praktiskt eller använder händerna mycket kan det bli ett orosmoment att fastna i saker och skada ringen. Fundera en extra gång om en slät ring är att föredra i vardagslivet.

7

Måste förlovningsring och vigselring matcha?

Detta brukar vara en vattendelare. Vissa anser att både vigselring och förlovningsring ska passa ihop i samma material, medan andra tycker att det kan vara roligt att mixa olika stilar. Det som framförallt du bör tänka på är om mixen av olika stilar är något som du vill göra för det är trendigt för dig nu eller om du kan tänka dig ha den mixen hela livet ut. Du kan läsa fler tips om att köpa förlovningsring här.

8

Måste ringarna passa ihop?

Det enkla svaret är ja, de måste passa ihop. Då menas inte stilmässigt utan praktiskt att förlovningsringen och vigselringen passar ihop. Ett klassiskt misstag är att man lägger för stort fokus på en ring och sedan inte tänker strategiskt med valet av den andra ringen. Risken är då att ringarna sliter på varandra. För at undvika slitage bör du testa ringarna ihop och fråga en expert om de kan fungera ihop.

9

Förlovningsring och vigselring från samma butik

Fördelen med att köpa bägge typerna av ringar i samma butik är att om något skulle hända med ringarna är det smidigt att samla allt på samma ställe. Många butiker, även de som finns online, har en egen guldsmed som kan hjälpa till med reparationer av ringar och då kan det vara fördelaktigt att de kan bra kännedom om ringarna och utbudet.

10

Tänk på allergi

Något som många glömmer bort när de ska välja vigselring är om man är känslig mot något material som kan försvåra att använda ringen i vardagen. Många kan vara allergiska mot nickel, men något som även växt fram genom åren är en korsallergi som heter Palladiumallergi. Ämnet palladium finns bland annat i vitt guld och många nickelallergiker påvisar att de får samma reaktion av vigselringar i vitt guld.